субота 25 мај 2024

О Б А В Ш Т Е Њ ЕNjegoseva

Обавештавамо све грађане да ће због радова на канализационој мрежи дана 09.04.2024. године бити обустављен саобраћај у улици Његошевој, на делу од раскрснице са улицом Ђуре Хорватовића до моста на Сврљишком Тимоку у периоду од 08 – 14 часова.

Молимо све грађане да своје потребе ускладе са новонасталом ситуацијом.


О Б А В Ш Т Е Њ ЕAliagiceva

Обавештавају се грађани из колективног становања у ул. Али Агићевој да због несавесних суграђана који су непрописно паркирали своја возила на улици и тротоару нисмо били у могућности да приђемо и извршимо услугу извоза смећа великим контејнерима.

И поред асистенције полиције у више наврата нисмо успели да приђемо до контејнера.

Извињавамо се свим корисницима услуге извоза смећа и осталим грађанима због настале ситуације, а наши радници ће искористити прву прилику и могућност да извршимо нашу услугу и обавезу.

ЈКП „Стандард“ - Књажевац


 

Дан предузећа ЈКП "Стандард"  

Slava sv.MarkoДана 08.05.2023 год. Јавно комунално предузеће "Стандард" прославља Дан предузећа, 53 године постојања и славу св.апостол и јеванђелист Марко -"Марковдан". 

Обавештавамо грађане и кориснике комуналних услуга да ће дана 08.05.2023 год. благајна ЈКП "Стандард" радити до 12 часова.


Неће бити одржан Ђурђевдански вашар у Књажевцу

Вашар ОтказаноОбавештавамо грађане и продавце да неће бити одржан Ђурђевдански вашар у Књажевцу дана 06.05.2023.год. (субота) поводом трагичног догађаја у Београдској Основној школи "Владислав Рибникар" и проглашења дана жалости од 5. до 7. маја, у Републици Србији. 


Спречи да не буде касно!!!

instalacije 696x463ЈКП "Стандард" обавештава све кориснике водоснабдевања да због предстојећих ниских температура и ледених дана прегледају и заштите свје водоводне инсталације и водоводне шахте у циљу спречавања хаварија и кварова услед мраза и ниских температура.

Пре свега, прегледајте све водоводне инсталације како би имали увид које цеви су изложене ниским температурама а које не. Имајте у виду да цеви које се налазе у земљи би требало да су на дубини од 70цм и ниже. Све изнад тога може да заледи.

Изолација водоводних цеви од смрзавања се ради на време, преко пролећа, лета и јесени. Наравно ако стигнете да је обавите током зиме пре пада температуре, то је одлично.

Заштита цеви:

Постоје разна решења, нека су скоро да кажемо бесплатна а за нека је потребно одређено финансијско улагање. Прво да кренемо од јефтинијих решења где можете са парчетом сунђера обмотати цев (у зависности од дужине и дебљине цеви одређујете и димензије сунђера). Ово решење је заступљеније код нас па га можете видети на цевима од чесми најчешће.

Изолација водоводних цеви од смрзавања – типови

– Термо изолација водоводних цеви од смрзавања за температуре до -15 С

– Грејање цеви специјалним грејачима до -25 С

– Комбинација термо изолације водоводних цеви од смрзавања и грејање цеви (обезбеђујете прави             Сибирски режим од -30 и више степени)

Битно је напоменути да се залеђене цеви морају што пре осигурати (чим се одледе) да не би поново долазило да њиховог смрзавања! При овако ниским температурама, обично утопљавање цеви од стране грађана није довољно.

Важна напомена!

Ове мере (изолација цеви, грејање цеви и комбиновање неведених) обезбеђују да се водоводне цеви не заледе али су исто тако потпуно не ефикасне код већ залеђених водоводних цеви. Стога, неопходна је Ваша правовремена реакција како би обавили посао пре смрзавања цеви водовода или канализације. Најбоље је да решите проблем пре зимске сезоне, наравно ако сте у могућности. Тада сте осигурали да будете мирни током хладних зимских дана и ноћи без бојазни да ће Вам се цеви заледити и да ћете остати без воде и канализације. Обезбедите себи мир без непријатности које долазе уз смрзнуте цеви.


Упитник ЈКП-а за квалитетнију услугу водовода и канализације

baner Anketa srednjiУ периоду од 22. марта до 23. априла 2021. године, ЈКП ,,Стандард’’ спроводи испитивање задовољства корисника услугама водовода и канализације. Грађани могу да попуне online упитник ОВДЕ или да попуне упитник у папирној форми у просторијама ЈКП-а сваким радним даном од 6:30 до 14:30 часова, као и у просторијама партнерских организација.

ЈКП позива грађане да попуне онлине упитник о задовољству корисника услуга водовода и канализације, и на тај начин помогну ЈКП-у да буде још квалитетнији у пружању услуга Вама – нашим потрошачима.

Поред online упитника, упитник у папирној форми се може попунити или преузети сваког радног дана у просторијама ЈКП-а, ЈКП-а, Капларова 8А у Књажевцу, од 6.30 до 14.30 часова. Могуће га је попунити или преузети и на следећим локацијама: 

  • СО Књажевац, Милоша Обилића 1, Радно време: понедељак-петак 07:30-15:30
  • Предузеће за развој, урбанизам и изградњу Општине Књажевац, Кеј Димитрија Туцовића 30, Радно време: понедељак-петак 07:00-15:00
  • АРК-Агенција за развој Општине Књажевац, Цара Душана 19, Радно време: понедељак-петак 07:00-15:00
  • ТО-Туристичка организација Општине Књажевац, Књаза Милоша 37, Радно време: понедељак-петак 08:00-15:00, суб 09:00-14:00
  • Удружење пензионера Општине Књажевац, Бранка Радичевића 2, Радно време: понедељак-петак 08:00-15:00
  • Предшколска установа Бајка Књажевац, Капларова 6, Радно време: понедељак-петак 05:30-16:30
  • Техничка школа Књажевац, Карађорђева 52, Радно време: понедељак-петак 08:00-14:00 
  • Књажевачка гимназија, Карађорђева 16, Радно време: понедељак-петак 08:00-14:00

Упитник садржи питања која се односе на квалитет услуга предузећа – снабдевање водом, прикупљање и одвођење фекалних отпадних вода, квалитет успостављених канала комуникације и одговора на поднете рекламације и захтеве, као и питања која се односе на инвестирање у унапређење услуга водовода и канализације. Додатно корисницима се пружа могућност да изнесу своје предлоге, критике или похвале која се односи на рад ЈКП-а. По окончању испитивања, јавно ће бити објављени резултати, односно извештај о спроведеном испитивању.

Online упитник можете ПОПУНИТИ ОВДЕ.


Kamioni

Улагањем својих средстава и уз подршку државе и Немачке развојне банке, Јавно комунално предузеће ''Стандард'' набавило је ново возило, намењено одржавању канализационе мреже. Из пројекта прекограничне сарадње, књажевачки комуналци опремају се механизацијом за ефикасније управљање отпадом. 


call5

Рекламације на квалитет услуга ЈКП „Стандард“, као и све информације о раду предузећа, грађани могу да добију бесплатним позивом на број телефона 0800 019 009. 


Од 19. до 22.06.2014. године, наш град и наше предузеће је домаћин 13-тих комуналних игара Зајчарског и Борског округа. На овим играма угостили смо колеге из пет јавних комуналних предузећа и то: Јединство Кладово, Водовод Бор, Бадњево Неготин, Услуга Бољевац и Напредак Сокобања. Са учешћем радника нашег предузећа у 12 спортских дисциплина, у мушкој и женској категорији, овај скуп броји преко 130 учесника. Надамо се да ће и ова, већ традиционална, комуналијада прођи на задовољство свих учесника и организатора и да ће наши гости понети лепе утиске из нашег града. Следеће године домаћини су комуналци из Неготина. 


Обавештавамо све кориснике наших услуга да је званични сајт предузећа почео са радом 18.03.2014. године. Све ваше сугестије и примедбе можете упутити на Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.