недеља 3 март 2024

Дана 26.02.2024. годинеKvar na vodovodnoj liniji

Обавештавамо грађане и кориснике водоснабдевања да је дошло до хаварије на транспортној водоводној цеви у улици Добривоја Радосављевића Бобија, због чега ће корисници бити без воде у улици: Добривоја Радосављевића Бобија, Поручника Атанасковића, Игманска. Радови на санацији водоводне цеви су у току и биће отклоњени у што краћем року.

Овим путем обавештавамо грађане да на време захвате неопходне количине воде за пиће и ускладе своје потребе са новонасталим условима и могућношћу нестанка воде. 


Дана 02.02.2024. годинеKvar na vodovodnoj liniji

Обавештавамо грађане и кориснике водоснабдевања да је дошло до хаварије на транспортној водоводној цеви у улици Добривоја Радосављевића Бобија, због чега ће корисници бити без воде у улици: део Добривоја Радосављевића Бобија (од Змајеве), Доситејева, Васе Чарапића, Ђуре Јакшића и Змај Јове Јовановића. Радови на санацији водоводне цеви су у току и биће отклоњени у што краћем року.

Овим путем обавештавамо грађане да на време захвате неопходне количине воде за пиће и ускладе своје потребе са новонасталим условима и могућношћу нестанка воде. 


Саопштење ЈКП Стандард у вези пожара на градској депонији од 24.10.2023.године,

обавештавамо грађане општине Књажевац да је пожар на градској депонији од 24.10.2023.године у потпуности саниран закључно са 26.10.2023.године у 14 часова, од када ће се вршити појачани обиласци депоније.

Тим поводом а након препоруке Завода за јавно здравље "Тимок" Зајечар у случају појаве дима и продуктивног сагоревања треба применити: "препорука је да се грађанство заштити ношењем маски (које покривају нос и уста) ради спречавања продора честица у дисајне органе. Прозоре не треба отварати, нити проветравати просторије (посебно спаваће собе) наредних пар дана. Хронични болесници и мала деца не би требало да излазе напоље у наредном периоду. Воће и поврће које је било изложено спољашњем ваздуху добро опрати чистом водом пре конзумирања".


Обавештење у вези пожара на градској депонијиPozar na deponiji

Дана 24.10.2023. године око 19 часова избио је пожар на градској депонији који је локализован интервенцијом ватрогасне службе и екипама ЈКП Стандард око 22 часова. Након тога су вршене контроле стања на депонији од стране ватрогасне службе и екипа ЈКП Стандард до 4 часова. Дана 25.10.2023. године око 6 часова дошло је до новог запаљења градске депоније и гашење - пожара од стране ватрогасне службе и екипа ЈКП Стандард. Пожар је локализован око 10 часова, али још увек постоје  продукти  сагоревања - дима. Наши радници су и даље на терену и ради се на тоталној неутрализацији пожара!

Након синоћног пожара који се појавио на сасвим другој локацији у односу на претходне пожаре у последње време, изразили смо сумњу у самозапаљење градске депоније и сматрамо да је пожар подметнут од стране НН лица, о чему смо обавестили ПС Књажевац и поднели пријаву против НН лица. Истрага ПС Књажевац је у току и очекујемо брзу и ефикасну реакцију надлежних у циљу проналажења виновника ових догађаја.

Обавештен је и Завод за јавно здравље "Тимок" Зајечар и очекујемо брз одговор и коментар њихове надлежне службе.

Молимо грађане за разумевање и не ширења дезинформација које су већ присутне од страна неовлшћених лица и друштвених мрежа, чиме би се додатно узнемиравала јавност грађана Књажевца и околине.